Tarieven en afspraken

Voor begeleidingen en onderzoek worden de volgende tarieven gehanteerd:

Intake/adviesgesprek (50 min.)  €50
Individuele begeleiding (50 min.) €50
Studiemethode-/huiswerkbegeleiding voor lagere schoolkinderen (60 min.) €25
Studiemethodebegeleiding voor het middelbaar (60 min.) €30
Studiemethodebegeleiding hoger onderwijs (60 min.) €40
Intelligentieonderzoek (2,5 tot 3 u.) €100
Aandachtsonderzoek (5 tot 6 u.) €160
Groepstrainingen (10 sessies van anderhalf uur) €150


Toelichting:

Wanneer één intake of adviesgesprek niet voldoende is, zijn vervolgafspraken noodzakelijk. Een intelligentieonderzoek op zich kost 100 euro, dit is enkel mogelijk wanneer er een briefje van de logopedist afgegeven kan worden waarop bevestigd wordt dat het intelligentieonderzoek nodig is in functie van terugbetaling logopedie. In alle andere gevallen zal een bijkomend intake- en adviesgesprek noodzakelijk zijn. Bij het aandachtsonderzoek horen standaard een intake en adviesgesprek bijkomend plaats te vinden. Het kan nodig zijn meerdere intake of adviesgesprekken te hebben afhankelijk van de hulpvraag en resultaten op vragenlijsten. Een voorbeeld van een aanmelding voor een aandachtsproblematiek: intake x 2 (50 euro x 2) – advies vragenlijsten (50 euro) – aandachtsonderzoek (160 euro) – advies ouders (50 euro) – advies school (50 euro) = 410 euro. De groepstrainingen kosten € 150 per kind. Voor de groepstraining heeft er een bijkomend intakegesprek plaats (niet in de prijs inbegrepen) en na de groepstraining heeft er een afrondend gesprek plaats. Het afrondende gesprek zit welin de prijs van de groepstrainingen inbegrepen.

Afspraken moeten minstens 24 uur op voorhand geannuleerd worden via telefoon of mail. Bij niet tijdig annuleren of niet nakomen van een afspraak wordt deze alsnog aangerekend.

De groepstrainingen moeten voor de startdatum betaald zijn. Bij niet opdagen tijdens de groepslessen worden deze niet terugbetaald.