Elien Vaes

Psychologisch consulent

Elien Vaes (°1989) is geboren te Sint-Truiden en studeerde in 2015 af als Master in Ontwikkelingspsychologie aan Universiteit Maastricht. In 2016 studeerde ze af als Master in Mental Health aan Universiteit Maastricht.

Haar stage liep ze in het Therapeutisch Kader te Zonhoven, waar ze koos voor therapie met kinderen en jeugdigen. Hier heeft Elien ruime ervaring opgedaan betreffende intelligentie-& persoonlijkheidsonderzoeken, autisme en ADHD.

Binnen de basisdiscipline ontwikkelingspsychologie heeft ze onderzoek gedaan voor haar masterproef. Ze heeft gekozen om haar masterpaper te schrijven over de ontwikkeling van ‘Theory of Mind’ en de ontwikkeling van de executieve functies bij kinderen. Sinds april 2016 is ze deeltijds werkzaam bij Paramedische praktijk te Genk, waar ze als psychologisch consulente vooral instaat voor de begeleiding van kinderen en jeugdigen. Vanaf September 2016 zal ze ook werkzaam zijn in het Therapeutisch kader te Zonhoven, waar ze psychologische begeleiding aan kinderen zal geven.

In de praktijk kan u bij Elien terecht voor individuele begeleidingen: Aandachts- en concentratieproblemen, autisme, huiswerkbegeleiding, hoogsensitiviteit, faalangst, sociale vaardigheden, assertiviteit, hoogbegaafdheid, gedragsproblemen, zelfbeeld,…
Elien gebruikt elementen uit de cognitieve gedragstherapie en mindfulness.