Chloë Wirix

Egotherapeute & remedial teacher


Mijn naam is Chloë Wirix, ik ben ergotherapeute en remedial teacher.
In 2016 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut aan de PXL te Hasselt. Al snel wist ik dat de doelgroep kinderen en jongeren mij het meest aantrok. Na de opleiding had ik het gevoel dat er nog extra leerkansen waren. Ik wou leren inspelen op de specifieke noden van kinderen. Ik wou verdieping over het onderwijssysteem en de verschillende leerlijnen. Om deze reden nam ik de beslissing om een vervolgopleiding te volgen, de bacehlor-na-bachelor zorgverbreding en remediërend leren.

In 2017 ben ik aan de slag gegaan in het werkveld. Momenteel werk in het Centrum voor Spraak- en Taalpathologie (CST) in Bree. Hier werk ik als ergotherapeut met kinderen met ontwikkelingsproblemen en leerproblemen. Daarnaast heb ik ook gewerkt als ergotherapeut in een woon-zorgcentrum en als creatief therapeut in de kinder- en jeugdpsychiatrie.

Ik blijf me permanent bijscholen om kinderen in de toekomst steeds beter te begeleiden en om continu up-to-date te blijven over de nieuwe en recente inzichten. Ik vind het leuk om telkens weer nieuwe dingen bij te leren en deze toe te passen in de praktijk.